Gayrimenkule Uzakdoğu dopingi / Uzakdoğu’nun yeni gayrimenkul rotası Türkiye

Çin ve Hindistan gibi Uzakdoğulu yatırımcıların yeni rotası Türkiye:

Körfez hâkimiyetindeki gayrimenkul sektörüne Uzakdoğulular göz dikti. Başta Çin ve Hindistan olmak üzere Uzakdoğulu yatırımcılar rotayı Türkiye’ye çevirdi. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Uzakdoğulular için Türkiye, Avrupa pazarına uzanan yolda stratejik konuma sahip. Başta Çinliler olmak üzere Uzakdoğulu yatırımcılar, Türkiye’deki gayrimenkul sektörünü inceliyor” dedi.

Gayrimenkul sektöründeki 25 yıllık deneyimiyle Türkiye’ye değer katan projelere imza atan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, küresel ekonomiyi yükselten Asyalı yatırımcıların Türkiye’deki fırsatları incelediğini söyledi. Özellikle Uzakdoğulu yatırımcıların enerjiden sonra gayrimenkul sektörüne yöneldiğini belirten Yılmaz, “Türkiye’deki gayrimenkul piyasası tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Son zamanda Körfez bölgesine çok odaklandık. Ancak Körfez’in alternatifi bir piyasa da oluşmaya başladı. Çin ve Hindistan başta olmak üzere diğer Asya-Pasifik ülkeleri Türkiye gayrimenkul sektörüyle görüşmeler yapıyor” dedi.

Mehmet Yılmaz, geçen ay Cathay Group olarak Çin Ürünleri Fuarı’na katılarak Çinli yatırımcılarla görüştüklerini anlattı. Yılmaz, “Çok olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Çin’in 11 farklı eyaletinden gelen Çinli iş adamlarından satış ofisimizi ziyaret edenler oldu. Birçok Uzakdoğulu yatırımcının farklı Türk firmalarla görüştüğünü biliyoruz” diye konuştu.

Türkiye, yükselen değer

Uzakdoğu pazarlarında ciddi sermaye piyasası olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Güvenlik sorunlarının da çözülmesiyle Asya-Pasifik bölgesi yakın gelecekte Körfez’in alternatifi olmaya başlar. Buradaki yatırımcılar Avrupa ve Avustralya gayrimenkul piyasalarında fiyatları ciddi seviyelere çıkardılar. Türkiye gayrimenkul piyasasını Uzakdoğulular yeni keşfediyor. Türkiye hem yükselişte olan bir ekonomi hem de fırsatlar barındırıyor” şeklinde konuştu.

Avrupa ile rekabet edecek güçteyiz

Çinliler’in maden ocağından enerjiye kadar Türkiye’de pek çok yatırımı olduğunu aktaran Yılmaz, şu bilgileri verdi:

“Türkiye’de 20 bin civarında Çinli yaşıyor. İstanbul dışında farklı bölgelerde de var. Mesela; mermer ocakları işletiyorlar, satın almışlar. Enerji santralleri var. Avrupa’da gayrimenkul yatırımı yapan ve Türkiye piyasasıyla da yakından ilgilenen Çinli zenginler var. Çünkü Türkiye, kalite-fiyat bağlamında Avrupa’yla rekabet edecek güçte bir piyasa.”

İpek Yolu yeniden cazibe kazanacak

Çin Hükümeti’nin, dünya nüfusunun önemli bir kesiminin toplandığı Asya-Avrupa kuşağını bir pazar olarak gördüğünü belirten Yılmaz, “Çin, tarihi İpekyolu’nu gelecekteki pazarlama stratejisi olarak belirlemiş durumda. Bu coğrafyada Türkiye, Çin için çok önemli. Gayrimenkule gösterdikleri ilgi, Türkiye’nin bu sektörde daha gidecek çok yolu olduğunu gösteriyor. Gayrimenkulün yıldızı daha da parlayacak” ifadelerini kullandı.

 

Dokun, hemen ara:
0212 244 45 45
English